Zemiakový chlieb

Zlatá vareška

Recept od:

Zlatá vareška

Príprava

15

minút

Varenie

120

minút

Množstvo

4

porcie

ohodnoďte recept

hodnotenie receptu

Ingrediencie

  • Kvások
  • Cukor 1 ČL
  • Čerstvé droždie 1/2 ks
  • Mlieko 150 ml
  • Cesto
  • Zemiaky 3 ks
  • Hladká múka 500 g
  • Rasca 1 ČL
  • Soľ 1/2 ČL
  • Olej 2 PL

Postup prípravy

1

Zemiaky uvaríme v šupke a necháme vychladnúť. Ošúpeme a na jemno nastrúhame..

2

KVÁSOK: Vo vlažnom mlieku rozdrvíme droždie, pridáme cukor a všetko poriadne zamiešame. Necháme na teplom mieste 20 minút..

3

CESTO: Do preosiatej múky pridáme soľ, kmín, zemiaky, olej, rascu, hotový kvások a ak je cesto suché pridáme vlažnú vodu..

4

Cesto miesime až kým sa nám nebude odlepovať od stien misky..

5

Zakryjeme utierkou a necháme 45 minút kysnúť. Vykysnuté cesto jemne spracujeme na pomúčenej doske a bochník dáme na omastený plech..

6

Pečieme 60 minút na 200°C..

7

Dobrú chuť :-)

Mohlo by Vás zaujímať