Zeleninové pampúchy

Zlatá vareška

Recept od:

Zlatá vareška

Príprava

30

minút

Varenie

30

minút

Množstvo

6

porcie

ohodnoďte recept

hodnotenie receptu

Ingrediencie

  • Cesto
  • Hladká múka 500 g
  • Voda 300 ml
  • Vajce 1 ks
  • Čerstvé droždie 1/2 ks
  • Olivový olej 2 PL
  • Plnka
  • Slaninka hrsť
  • Cibuľa 1 ks
  • Cesnak 1 strúčik
  • Paprika hrsť
  • Paradajka hrsť
  • Syrový základ
  • Tvrdý syr 200 g
  • Vajce 1 ks
  • Petržlenová vňať

Postup prípravy

1

Preosejeme múku, pridáme vlažnú vodu, vajce, droždie a olej. Vymiesime cesto a necháme ho kysnúť na teplom mieste 20 - 30 min..

2

Na panvici vytopíme slaninu (ak je chudá pridáme olej), pridáme cibuľu nakrájanú na väčšie kúsky, papriku. Všetko spolu restujeme 5 min. Nakoniec pridáme paradajky nakrájané na mesiačiky, soľ a korenie. Dusíme 5 min..

3

K nastrúhanému tvrdému syru pridáme vajce a nadrobno nakrájanú petržlenovú vňať. Dôkladne premiešame..

4

Vykysnuté cesto jemne spracujeme a vytvarujeme hrubšie placky. Na placky nanesieme PL syrovej zmesi, PL zeleniny a nakoniec môžeme posypať balkánskym syrom..

5

Pečieme 15 - 20 min na 180°C.

6

Dobrú chuť :-)

Mohlo by Vás zaujímať