Veľkonočný baranček podľa babičky

Zlatá vareška

Recept od:

Zlatá vareška

Príprava

30

minút

Varenie

40

minút

Množstvo

8

porcie

ohodnoďte recept

hodnotenie receptu

Ingrediencie

  • Hladká múka 150 g
  • Práškový cukor 180 g
  • Vajcia 5 ks
  • Citrónová šťava 1 ČL
  • Vanilkový cukor 1 ks
  • Olej 3 PL
  • Kypriaci prášok 2 ČL
  • Vlašské orechy 100 g
  • Maslo
  • Soľ

Postup prípravy

1

5 žĺtkov, 180 g práškového cukru, 1 vanilínový cukor a štipku soli vyšľaháme do penista. Po lyžičkách pridáme olej do vyšľahanej zmesi..

2

V miske si zmiešame múku s práškom do pečiva a posekanými orechmi. Pridáme citrónovú šťavu a žĺtkovú zmes metličkou primiešame do pripravenej múky..

3

Z bielkov si vyšľaháme tuhý sneh, ktorý zľahka vmiešame do zmesi zo žĺtkov a múky..

4

Barančekovú formu si vymažeme maslom a vysypeme mletými orechmi..

5

Pripravené cesto vlejeme do pripravenej formy a dáme piecť do predhriatej rúry na 40 minút pri teplote 180 stupňov..

6

Keď je baranček krásne upečený, hrozienka použijeme ako oči, vtlačíme ich do cesta a nakoniec ho jemne posypeme práškovým cukrom..

7

Dobrú chuť :-)

Mohlo by Vás zaujímať