5 žĺtkov, 180 g práškového cukru, 1 vanilínový cukor a štipku soli vyšľaháme do penista. Po lyžičkách pridáme olej do vyšľahanej zmesi..
Recept od:
Zlatá vareška
Príprava
30
minút
Varenie
40
minút
Množstvo
8
porcie
5 žĺtkov, 180 g práškového cukru, 1 vanilínový cukor a štipku soli vyšľaháme do penista. Po lyžičkách pridáme olej do vyšľahanej zmesi..
V miske si zmiešame múku s práškom do pečiva a posekanými orechmi. Pridáme citrónovú šťavu a žĺtkovú zmes metličkou primiešame do pripravenej múky..
Z bielkov si vyšľaháme tuhý sneh, ktorý zľahka vmiešame do zmesi zo žĺtkov a múky..
Barančekovú formu si vymažeme maslom a vysypeme mletými orechmi..
Pripravené cesto vlejeme do pripravenej formy a dáme piecť do predhriatej rúry na 40 minút pri teplote 180 stupňov..
Keď je baranček krásne upečený, hrozienka použijeme ako oči, vtlačíme ich do cesta a nakoniec ho jemne posypeme práškovým cukrom..
Dobrú chuť :-)