Tacos s morčacím mäsom, slaninou a šalátom (AIP)

Zlatá vareška

Recept od:

Zlatá vareška

Príprava

30

minút

Varenie

1

minút

Množstvo

2

porcie

ohodnoďte recept

hodnotenie receptu

Ingrediencie

  • Batát 1 ks
  • Avokádový olej 1 PL
  • Slanina (z domáceho chovu a bez obsahu dusičnanov) 4 plátky
  • Cibuľa 1 ks
  • Mletá škorica 1/4 ČL
  • Morská soľ
  • Morčacie mäso - natrhané 1 šálka
  • Maniokové tortily 4 ks
  • Avokádo 1/2 ks
  • Rímsky šalát

Keby ste žili v Texase, tacos by určite nemal chýbať na jedálenskom stole. Nie je potrebné sa nikam sťahovať, aj Vy si doma dokážete urobiť tacos napríklad so slaninou, morčacím mäsom a šalátom :-)

Postup prípravy

1

Rúru si rozohrejeme na 220 stupňov. Batát nakrájaný na malé kocky poukladajte na plech vystlaný papierom na pečenie a pokvapkajte avokádovým olejom a pečte 30 minút.

2

Morčacie mäsko si uvarte v osolenej vode. Keď bude mäkké, nechajte vychladnúť a natrhajte ho.

3

Slaninu si jemne opečte na panvici, vyberte a osušte. Do tej istej panvice pridajte cibuľu a batáty. Okoreňte škoricou a soľou. Chvíľku orestujte, kým cibuľa nezmäkne. Pridáme natrhané uvarené morčacie mäso a všetko spolu prehrejeme.

4

Vzniknutú zmes rozdelte do maniokových tortíl (použiť môžete aj listy rímskeho šalátu miesto tortíl) a navrch dajte plátky avokáda.

Mohlo by Vás zaujímať