Smotanové rizoto so špenátom

Zlatá vareška

Recept od:

Zlatá vareška

Príprava

15

minút

Varenie

40

minút

Množstvo

4

porcie

ohodnoďte recept

hodnotenie receptu

Ingrediencie

  • Cibuľa 1 ks
  • Cesnak 2 strúčiky
  • Kuracie prsia 300 g
  • Mrkva 3 ks
  • Šampiňóny 250 g
  • Baby špenát 125 g
  • Ryža 1 šálka
  • Vývar 1/2 L
  • Smotana na varenie 250 ml
  • Parmezán 50 g
  • Maslo 2 PL
  • Soľ
  • Čierne korenie
  • Koriander

Postup prípravy

1

Nakrájanú cibuľku orestujeme na olivovom oleji, pridáme nakrájaný cesnak a nakrájané kuracie prsia. Ochutíme soľou, korením a koriandrom.

2

Pridáme nakrájanú mrkvu, šampiňóny a restujeme 5 min..

3

Pridáme baby špenát a minútku podusíme..

4

Nasypeme ryžu a zalejeme vývarom. 15 - 20 min varíme.

5

Na záver zalejeme smotanou pridáme strúhaný parmezán a maslo. všetko premiešame a ešte minútku povaríme.

6

Dobrú chuť :-)

Rada kuchára na záver:

Ryža znásobí svoj objem, preto použite väčšiu panvicu alebo hrniec :-)

Mohlo by Vás zaujímať