Ryžové karbonátky s paradajkovou omáčkou

Zlatá vareška

Recept od:

Zlatá vareška

Príprava

20

minút

Varenie

35

minút

Množstvo

4

porcie

ohodnoďte recept

hodnotenie receptu

Ingrediencie

  • Ryža 250 g
  • Strúhanka 100 g
  • Tvrdý syr 60 g
  • Cibuľa 1 ks
  • Paradajky 300 g
  • Maslo 80 g
  • Cesnak 4 strúčiky
  • Vajcia 3 ks
  • Olivový olej
  • Soľ / Čierne korenie
  • Oregano

Postup prípravy

1

Ryžu si uvaríme obvyklím spôsobom. Do uvarenej ryže vmiešame 1/2 na kocky nakrájanej cibule a vajíčka, strúhanku, nastrúhaný syr, korenie, soľ podľa chuti. Všetko spolu dobre premiešame.

2

Z ryžovej zmesi vytvarujeme guličky, ktoré si zo všetkých strán osmažíme na masle s olivovým olejom.

3

Medzitým si pripravíme paradajkovú omáčku z nakrájaných paradajok, prelisovaného cesnaku a zvyšnej cibulky. Všetko si to najprv opražíme a potom udusííme do mäkka.

4

Podávame buď so zemiakmi, cestovinami alebo zeleninou.

5

Dobrú chuť!

Mohlo by Vás zaujímať