Na olivovom oleji si opražíme cibuľku, pridáme ryžu, ktorú si tiež trošku opražíme a až potom ju zalejeme pripraveným horúcim zeleninovým vývarom. Ryžu necháme uvariť, nie rozvariť.
Recept od:
Zlatá vareška
Príprava
20
minút
Varenie
30
minút
Množstvo
10
porcie
Na olivovom oleji si opražíme cibuľku, pridáme ryžu, ktorú si tiež trošku opražíme a až potom ju zalejeme pripraveným horúcim zeleninovým vývarom. Ryžu necháme uvariť, nie rozvariť.
Do uvarenej ryže pridáme zbytok surovín - prelisovaný cesnak, nastrúhaný tvrdý syr, nasekanú petržlenovú vňať, pažítku podľa chuti, sójovú omáčku, 1 vajce. Všetko osolíme a okoreníme podľa chuti a pridáme aj štipku muškátového orieška.
Všetko dobre spolu premiešame a necháme chvíľku prejsť chuťami.
Tvarujeme fašírky a pečieme na oleji alebo masle z oboch strán.
Dobrú chuť!