Neapolské zemiakové krokety

Zlatá vareška

Recept od:

Zlatá vareška

Príprava

20

minút

Varenie

25

minút

Množstvo

4

porcie

ohodnoďte recept

hodnotenie receptu

Ingrediencie

  • Zemiaky 800 g
  • Mozzarela 100 g
  • Vajcia 4 ks
  • Maslo 2 PL
  • Olej na vyprážanie
  • Strúhanka
  • Muškátový kvet
  • Mleté biele korenie
  • Soľ

Postup prípravy

1

Mozzarelu necháme vychladiť tak, aby sme ju vedeli strúhať.

2

Uvarené, vychladnuté zemiaky rozmačkáme, pridáme roztopené maslo, 2 žĺtky, nastrúhanú mozzarelu, korenie a soľ, strúhanku podľa potreby.

3

Z pripraveného zemiakového cesta si tvarujeme krokety v tvare guliek, valčekov, podľa vlastnej fantázie.

4

Ihneď po vytvarovani obalujeme vo vyšľahných vajciach a strúhanke a smažíme v dostatočnom množstve oleja zo všetkých strán.

5

Podávame ako prílohu k mäsu.

Mohlo by Vás zaujímať