Kvások si pripravíme z 1 dcl vlažného mlieka, pol čerstvého droždia a ČL kryštálového cukru. Všetko poriadne premiešame a necháme 15 - 20 min na teplom mieste..
Recept od:
Zlatá vareška
Príprava
15
minút
Varenie
30
minút
Množstvo
6
porcie
Kvások si pripravíme z 1 dcl vlažného mlieka, pol čerstvého droždia a ČL kryštálového cukru. Všetko poriadne premiešame a necháme 15 - 20 min na teplom mieste..
K preosiatej múke pridáme hotový kvások a ostatné suroviny, vypracujeme redšie cesto a necháme ho 40 min na teplom mieste kysnúť..
Hotové cesto jemne spracujeme a vyvaľkáme natenko. Pomažeme roztopeným maslom a posypeme kakaom a cukrom..
Zvinieme a pečieme 25 - 30 min na 180°C.
Dobrú chuť :-)
Pečieme na vymastenom a pomúčenom plechu alebo na plechu vystlaným papierom na pečenie :-)