Kysnutý kakaový závin

Zlatá vareška

Recept od:

Zlatá vareška

Príprava

15

minút

Varenie

30

minút

Množstvo

6

porcie

ohodnoďte recept

hodnotenie receptu

Ingrediencie

  • Cesto
  • Kvások
  • Polohrubá múka 500 g
  • Kryštálový cukor 4 PL
  • Mlieko 200 ml
  • Vajcia 2 ks
  • Olej 150 ml
  • Soľ štipka
  • Plnka
  • Kakao
  • Kryštálový cukor

Postup prípravy

1

Kvások si pripravíme z 1 dcl vlažného mlieka, pol čerstvého droždia a ČL kryštálového cukru. Všetko poriadne premiešame a necháme 15 - 20 min na teplom mieste..

2

K preosiatej múke pridáme hotový kvások a ostatné suroviny, vypracujeme redšie cesto a necháme ho 40 min na teplom mieste kysnúť..

3

Hotové cesto jemne spracujeme a vyvaľkáme natenko. Pomažeme roztopeným maslom a posypeme kakaom a cukrom..

4

Zvinieme a pečieme 25 - 30 min na 180°C.

5

Dobrú chuť :-)

Rada kuchára na záver:

Pečieme na vymastenom a pomúčenom plechu alebo na plechu vystlaným papierom na pečenie :-)

Mohlo by Vás zaujímať