Kvasené uhorky "Kvašáky"

Zlatá vareška

Recept od:

Zlatá vareška

Príprava

10

minút

Varenie

0

minút

Množstvo

8

porcie

ohodnoďte recept

hodnotenie receptu

Ingrediencie

  • Uhorky "nakladačky"
  • Hroznový list
  • Kôpor
  • Cibuľa
  • Cesnak
  • Čierne korenie
  • Pätka chleba
  • Nálev
  • Voda 1 L
  • Soľ 1 PL

Postup prípravy

1

Na spodok sterilnej fľaše dáme hrsť kôpru.

2

Uhorky nakrájame na 4 časti, tak aby boli na jednom z koncov spojene. Poprepichujeme ich vidličkou. Vložíme ich do flaše s hroznovým listom a kôprom. Môžeme pridať cibuľu, cesnak, celé korenie.

3

Zalejeme nálevom z vody a soli. Na vrch vložíme pätku chleba.

4

Necháme kvasiť na slnečnom svetle 4-7 dní.

Rada kuchára na záver:

Fľaše neuzatvárame! Po dobu kvasenia by sa mohlo stať, že ju tlak špôsobený kvasením roztrhne.

Mohlo by Vás zaujímať