Kakaovo-škoricové veľkonočné vajíčka

Zlatá vareška

Recept od:

Zlatá vareška

Príprava

0

minút

Varenie

0

minút

Množstvo

0

porcie

ohodnoďte recept

hodnotenie receptu

Ingrediencie

  • Špaldová hladká múka 200 g
  • Zemiakový škrob 240 g
  • Maslo 200 g
  • Práškový cukor 100 g
  • Kakao 2 PL
  • Vajce - žĺtok 1 ks
  • Prášok do pečiva 1/2 bal.
  • Biely jogurt 2 PL
  • Škorica mletá 2 KL

Postup prípravy

1

Všetky suroviny spolu zmiešame. Podľa potreby môžeme pridať viac jogurtu.

2

Premiešané suroviny dáme cca na 2 hodiny oddychovať do chladničky.

3

Cesto si vyvaľkáme obyčajným hladkým valčekom na cca 5 mm. Potom ho prejdeme s valčekom so vzorom. Vykrajujeme formičkami v tvare vajíčka.

4

Vajíčka si poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie a dáme do vyhriatej rúry na 160 stupňov cca 8-10 minút. Je potrebné si to odsledovať, aby príliš nestmavli a nezhoreli.

Rada kuchára na záver:

Vykrajovať môžete ľubovoľné tvary podľa sezóny :-)

Mohlo by Vás zaujímať