Hubové rizoto z čerstých húb

Zlatá vareška

Recept od:

Zlatá vareška

Príprava

20

minút

Varenie

35

minút

Množstvo

4

porcie

ohodnoďte recept

hodnotenie receptu

Ingrediencie

  • Čerstvé huby 500 g
  • Ryža 800 g
  • Cibuľa 1 ks
  • Cesnak 3 strúčiky
  • Zeleninový vývar 5oo ml
  • Biele víno 500 ml
  • Maslo 250 g
  • Parmezán
  • Olivový olej
  • Čerstvý tymián 2 vetvičky
  • Biele korenie štipka
  • Soľ

Postup prípravy

1

Cibuľku si speníme na oleji, pridáme nasekaný cesnak a vetvičku tymiánu.

2

Prisypeme ryžu, trošku zarestujeme a potom zalejeme bielym vínom, ktoré necháme odpariť. Potom zalejeme vývarom tak, aby presahoval ryžu.

3

Pridáme soľ a biele korenie.

4

Priebežne si kontrolujeme, či je ryža už uvarená a podľa potreby dolievame vývar, aby mala tú správnu konzistenciu.

5

Kým sa nám ryža varí, nakrájame si očistené huby.

6

Na olivovom oleji si orestujeme cesnak, pridáme vetvičku tymiánu, nakrájané huby.

7

Ak je ryža už skoro hotová, primiešame orestované huby (bez vetvičky tymiánu), a necháme ešte dôjsť pod pokrievkou. Primiešame maslo, môžeme nastrúhaný parmezán.

8

Pri servírovaní posypeme nastrúhaným parmezánom.

9

Dobrú chuť!

Mohlo by Vás zaujímať