Hroznový chlieb

Zlatá vareška

Recept od:

Zlatá vareška

Príprava

40

minút

Varenie

30

minút

Množstvo

4

porcie

ohodnoďte recept

hodnotenie receptu

Ingrediencie

  • Mlieko 250 ml
  • Droždie čerstvé 1 ks
  • Kryštálový cukor 50 g
  • Špaldová polohrubá múka 500 g
  • Soľ štipka
  • Vaječný žĺtok 2 ks
  • Maslo 125 g

Postup prípravy

1

Do vlažného mlieka rozdrvíme droždie a pridáme 1 PL cukru. Necháme na teplom mieste 20 min..

2

Preosejeme múku, pridáme zvyšok cukru, soľ, žĺtky, rozpustené maslo a hotový kvások. Vypracujeme cesto a necháme ho 40 minút kysnúť..

3

Cesto na pomúčenej doske zľahka spracujeme a vmiesime do neho hrozno..

4

Pečieme 30 - 40 min na 180°C vo vymastenej a pomúčenej forme..

5

Dobrú chuť :-)

Mohlo by Vás zaujímať