Domáce croissanty

Zlatá vareška

Recept od:

Zlatá vareška

Príprava

30

minút

Varenie

15

minút

Množstvo

8

porcie

ohodnoďte recept

hodnotenie receptu

Ingrediencie

  • Kvások
  • Mlieko 1 dcl
  • Drožie čerstvé 20 g
  • Kryštákový cukor 1 ČL
  • Cesto
  • Hladká múka 500 g
  • Mlieko 3 dcl
  • Maslo 40 g
  • Soľ 1 ČL
  • Džem
  • Maslo 250 g

Postup prípravy

1

KVÁSOK: Vo vlažnom mlieku rozpustíme droždie a cukor. Necháme 20 min. kvasiť..

2

CESTO: Do preosiatej múky pridáme mlieko, soľ, rozpustené maslo a hotový kvások. Vypracujeme cesto a necháme ho 12 hodín v chladničke odpočívať..

3

Cesto rozvaľkáme na 2 mm. Kocku stuhnutého masla rozvaľkáme na papieri na pečenie na 2/3 veľkosti cesta. Maslo dáme na vyvaľkané cesto..

4

Cesto s maslom 5 x preložíme a znovu rozvaľkáme. Tento postup opakujeme minimálne 3x..

5

Hotové cesto rozvaľkáme na hrúbku 2-3 mm a vykrajujeme trojuholníky na ktoré dáme ČL džemu a zavinieme..

6

Potrieme vaječným žĺtkom a pečieme pri 200°C dozlatova..

7

Dobrú chuť :-)

Mohlo by Vás zaujímať